Čiarový kód dnes oslavuje 50. narodeniny

Pred 50 rokmi, 3. apríla 1973, bol vytvorený čiarový kód GS1, ktorý navždy zmenil spôsob, akým nakupujeme a posilnil spoľahlivosť a transparentnosť dodávateľsko-odberateľského reťazca.

Predstavitelia najväčších svetových lídrov v retaile sa dohodli na jedinom štandarde pre identifikáciu výrobkov-čiarovom kóde. Od tohto momentu sa stal súčasťou každodenného života na celom svete bez toho, aby sme si to uvedomovali. Jednoduché pípnutie na pokladni prepojilo fyzický produkt s jeho digitálnou identitou a zabezpečilo zdieľanie informácií o produkte v rámci kamenných predajní a dodávateľského reťazca. Štandardy GS1 už 50 rokov pomáhajú firmám rásť a posilňujú spoľahlivosť a transparentnosť dodávateľsko-odberateľského reťazca napriek všetkými odvetviami.

Naša budúcnosť nikdy nevyzerala jasnejšie. Nové viacúčelové 2D kódy založené na štandardoch GS1 transformujú jednoduché skenovanie a otvárajú bránu pre ďalšie informácie o produkte. Naskenovaním v obchode na pokladni alebo mobilným telefónom 2D kódy ponúkajú nové príležitosti na zlepšenie obchodných procesov či zákazníckej skúsenosti, zvýšenie bezpečnosti pacientov a naštartovanie iniciatív udržateľnosti.

Pozrite si príbeh čiarového kódu

50 rokov GS1

Kontaktujte nás

Zistíme vaše potreby a poradíme ideálne riešenie pre váš biznis.

+421 2 4342 3844 info@kodys.sk

Vyplňte kontaktný formulár