Máte prehľad o všetkých mobilných zariadeniach vo vašej firme?

Poznáte rozdiel medzi MDM a EMM?

Mobile device management

 

Iste si mnohí z vás pamätajú dobu, keď základným pracovným nástrojom vo firmách bolo len PC a telefón. Stolové počítače postupne nahradili laptopy, firemné telefóny prešli z káblových na bezdrôtové a tie dnes ustupujú mobilom, ktoré sa premenili doslova na „príručnú kanceláriu“. A v sklade a výrobe papier a pero nahradili mobilné terminály, ľudovo zvané „čitačky“, ktoré pracujú s WMS a inými systémami. Zmenili sa nielen zariadenia a aplikácie, ktoré bežne používame, ale najmä rýchlosť s akou sa všetko mení. A to prináša hlavne IT a prevádzkovým manažérom nejednu výzvu. Ako sa v tej spleti vyznať. Ako dosiahnuť, aby všetko stále dobre fungovalo a nestálo nás to nekonečne veľa času, úsilia a prostriedkov. 


Ako iste tušíte (a niektorí sa usmievajú, že vedia, o čom hovoríme), odpoveď a riešenie je. A nie je vo hviezdach, ako spieva Paľo Habera, ale na dosah ruky...

 
Moderné systémy pre správu mobilných zariadení (tzv. MDM – mobile device management) sú dnes pre mnohé firmy už neodmysliteľnou súčasťou ich prevádzky. Umožňujú udržiavať najnovšie verzie OS, inštalovať priebežné záplaty, aktualizovať aplikácie alebo priebežne meniť konfigurácie podľa potrieb. Taktiež je samozrejmosťou vidieť stav batérií a systému ako takého ale nielen to. Môžete sa priamo pripojiť na zariadenie, vidieť jeho obrazovku a tak pomôcť alebo poradiť kolegovi, ktorý má problém. 


Manažment systémy sa však neobmedzujú len na profesionálne zariadenia v skladoch, vo výrobe alebo v rukách vodiča. Dokážu spravovať aj mobilné telefóny, tablety ako aj laptopy a dokonca aj rôzne koncové IoT zariadenia. Pomocou tzv. EMM (Enterprise Mobile Management) systémov získate plnú kontrolu a prehľad nad všetkými zariadeniami, ktoré vo firme, podniku používate. Ušetríte si tak nielen množstvo času a prostriedkov, ktoré môžete použiť na rozvoj toho, čo chcete naozaj robiť, ale aj nadbytočný stres. 


Ako začať? Stačí sa nás „Enem zeptať“ na EmDéEm a éEmEm. Nefičte na MeMečkach, prejdite na EMMéčka!
 

Viac sa môžete dočítať tu: https://www.kodys.sk/manazment-mobilnych-zariadeni 
 

Kontaktujte nás

Zistíme vaše potreby a poradíme ideálne riešenie pre váš biznis.

+421 2 4342 3844 info@kodys.sk

Vyplňte kontaktný formulár